Mosolytervezés

A Veres-Dent Fogászati Központ új szolgáltatással várja régi és új pácienseit. Rendelőnkben (a Veres-Dent Fogászati Központban) egy nem csak Magyarországon, de Európában is egyedülálló, új esztétikus fogászati szolgáltatást vezettünk be.

Sok ember elégedetlen a fogai színével, formájával, és manapság egyre nagyobb elvárás az élet különböző területein a rendezett külső, a jó megjelenés, az egészségtől sugárzó mosoly. Számos módszer állt eddig is rendelkezésünkre, hogy pácienseink esztétikus fogakkal kapcsolatos igényeit kielégítsük. A fogfehérítés, fogszabályozó kezelés, fémmentes esztétikus koronák, esztétikus hidak és porcelán héjak, esztétikus fogszínű tömések, betétek már korábban is részét képezték kezeléseinknek.

Amit most nyújtunk Önöknek, a mosolytervezés túlmutat a már ismert módszereken.

A szép, természetes mosoly megtervezése mindeddig ismeretlen fogalom volt a fogászatban. Azonban a páciensek jogos igénye néhány esztétikus fogászatban járatos szakembert egy új módszer kidolgozására ösztönözte. A mosolytervezés lényege az, hogy a pácienssel közösen megtaláljuk az arcához, személyiségéhez leginkább illő, szabályos, esztétikus fogkaraktert, és a kezelések során a tervezés alapján készüljenek el szájába az esztétikus koronák, héjak, vagy akár a tömések. Ehhez fotókat készítünk a páciens arcáról, mosolyáról, szájáról, ínyéről és a fogairól, majd egy számítógépes szoftver (tervező program) segítségével kielemezzük a látottakat. Ezek alapján javaslatot teszünk, hogy például milyen karakterű fogak illenének a páciens fejformájához, hogy az arc harmóniája tökéletesebb legyen, vagy hogy a fogak mosolygáskor látszódjanak és kövessék az ajak lefutását, és ezzel fiatalosabb külsőt kölcsönözzenek tulajdonosának.

A módszer attól nagyszerű, hogy nem csak tömésre, vagy pótlásra váró fogak esetén élhetünk a mosolytervezés lehetőségével, hanem teljesen ép fogakat is átalakíthatunk vele anélkül, hogy lecsiszolnánk őket. Nagyon jó minőségű esztétikus tömőanyagok állnak rendelkezésünkre, amelyek színükben és fényességükben is tökéletesen hasonlítanak a fogakhoz, így a velük történő fogfelépítés, alakigazítás esztétikus végeredményt nyújt.