Fogas kérdés

Mennyibe kerül az ózonterápia óvódás gyerek részére ? Támogatja az OEP ?

Mennyibe kerül az ózonterápia óvódás gyerek részére ? Támogatja az OEP ?

Az ózonterápia a fogkezelés egy kiegészítő része, amikor töméskészítés előtt az üreget fertőtlenítjük. A tejfogtömés 10.250 Ft,  szükség esetén ózonkezelés is lehetséges. Sajnos az OEP nem téríti a költséget, ugyanis a Veres-Dent Fogászati Központ egy magánrendelő. A fogszabályozásra van OEP szerződésünk, ott 18 éves korig vehető igénybe a támogatás.

Tejfogakat tömnek e, az igazat megvallva én erről még nem hallottam.

Lányom 2 éves múlt, sajnos elég csúnyák a fogai. Erős fogfájása volt az este. Meg szeretném kérdezni, hogy mi a teendő jelen esetben, tejfogakról lévén szó. Sajnos van olyan fogunk is amelyik már eleve "rosszan" jött ki. Fogorvosnál még nem jártunk. Ebben szeretném kérni segítségét. Nem tudom, tejfogakat tömnek e, az igazat megvallva én erről még nem hallottam.

A tejfogakat lehet, sőt tanácsos is betömni, ugyanis szüksége van rá a gyermeknek a helyes beszédhez, hangképzéshez, rágáshoz, az egészséges állcsontfejlődéshez, és a helyfenntartáshoz a maradó fogak helyes kibújása érdekében. Tanácsolnám, hogy mielőbb mutassa meg a gyermeket fogorvosnak, aki először játékosan bemutatja a gyermeknek a rendelőt, és közben hasznos tanácsokkal látja el Önt a fogápolás, helyes, fogbarát táplálkozás kérdéseiben, és javasol egy kezelési tervet figyelembe véve az életkori sajátosságokat, természetesen ilyen pici gyermekkel az együttműködés sem zökkenőmentes. Érdemes azonban mielőbb elkezdeni, hisz a fájó tejfogak sok kellemetlenséget okoznak. Fogászati központunkban gyermekekkel szívesen foglalkozó, jelenleg is kisgyermekes anyukák Dr. Schmidt Evelyn ás Dr. Tar Andrea. Keresse kollégáinkat bizalommal. Bejelentkezni a 28-589-280-as számon, vagy e-mailben lehet.

Kisfiam márciusban lesz 4 éves, sajnos már van 6 szuvas tejfogacskája. Lehetnek-e a lyukas fogai az éjszakai szopizástól ?

Kisfiam márciusban lesz 4 éves, sajnos már van 6 szuvas tejfogacskája. Tejfehérje és kazein érzékeny. Két éves koráig szoptattam, esetenként éjszaka is. 6 hónapos korától táplálkozik is és természetesen tejmentes diétán van. A fogápolást a legelső fogaktól rendszeresen végezzük. Cumisüveget, cumit nem használt. Két kérdésem van.

1. Lehetnek-e a lyukas fogai az éjszakai szopizástól ?
2. A fogászati kezelések alkalmával, mivel tejfogakról van szó, mi az eljárás?(tömés? húzás?)

Sajnos igen gyakori az Ön által leírt probléma. A tejfehérje érzékenység nem függ össze a fogszuvasodással. A hosszan tartó szoptatás, ami gyakran éjszaka is folyt, viszont annál inkább. Javasolnám, hogy minél előbb jelentkezzenek be a gyermekkel egy konzultációra, aminek több célja is lenne. Elsősorban felvilágosítást kapnak a tényleges állapotról, kezelésekről, másrészt szájápolási és táplálkozási tanácsot kapnának, és nem utolsó sorban a gyermek ismerkedhetne játékosan a rendelővel, még mielőtt kezelésre sor kerülne. Nagyon fontos, hogy amint a fogak kibújnak, onnantól kezdve reggel-este a szülő mossa meg a fogakat. Az esti fogmosás után csak vizet igyon a gyermek. Napközben kerülni kell a túl gyakori étkezést-itatást, a javasolt a napi ötszöri étkezés, és az étkezések közötti vízitatás, semmiképp sem cukros üdítő, vagy tea. A helyes fogmosást is be tudjuk mutatni. Kétéves kortól javasolt fogorvoshoz járni, panaszmentes fogakkal is

Mi okozhatja a felső metszőfogak állandó fájdalmát, ha látszólag és röntgen szerint is teljesen egészségesek ?

Mi okozhatja a felső metszőfogak állandó fájdalmát, ha látszólag és röntgen szerint is teljesen egészségesek ? A 4-es fog gyökerén egy csomó volt, amit eltávolítottak. Ez indukálhatott-e ínygyulladást a frontfogaknál ? De a legfontosabb kérdés, hogyan szüntethető meg a probléma ?

Leírtak szerint, ha a 4-es fogról a gyökércsúcson lévő gyulladt rész el lett távolítva, akkor az nem okozhat panaszokat, pláne nem a frontfogak területén. Nem írja részletesen, hogy mire érzékenyek a fogak, hőre, érintésre, evésnél ? Lehet, hogy nem megfelelő a fogak érintkezése, szóval sok minden állhat a probléma hátterében, ami csak vizsgálatok után diagnosztizálható. Javaslom, hogy fáradjon el egy konzultációra, akkor többet mondhatunk.

Kislányomnak (9 éves) fogszabályzást javasol fogorvosunk.

Kislányomnak (9 éves) fogszabályzást javasol fogorvosunk.

Szeretném megtudni,
– hogy ki végez az Önök vállalkozásánál fogszabályozást gyerekek részére ?
– rendelési időről szeretnék információt kapni.
– fogszabályozás költségéről szeretnék tájékozódni, pl. mennyibe kerül egy éjszakai illetve nappali készülék ?

Rendelőnkben a fogszabályozás TB támogatással vehető igénybe 18 éves korig. A kezeléseket Dr. Zeisel Márta főorvosnő végzi, aki nagyon tapasztalt, szakmai körökben magasan elismert szakorvos. A kezelések költségéről annyit mondhatok, hogy a TB az árak 80%-át téríti, a 20% a szülőt terheli, ez a készülék árakra vonatkozik, a kezelésekért külön nem kell fizetni. Mivel nem szeretném félretájékoztatni, kérem, jelentkezzenek be egy első alkalomra, ahol röntgenfelvétel készül a gyermekről, és lenyomatot vesznek a fogakról, ezt egy következő vizitre a főorvosnő kiértékeli, és elmondja személyre szabottan a kezelési tervet, árakat. Ezekért fizetni nem kell. A kezelések gyermekenként nagyon eltérőek, lehet, hogy egy enyhe eltérés van, amit 1-2 év alatt egy egyszerű készülékkel meg lehet oldani, van, aki 10 évig is kell, hogy járjon, a fogszabályzás mellett műtétre is szorul. Itt nyilván a költségek is eltérnek. Plusz költség, ha a gyermek például nem hagyományos fém fogszabályzót kér, hanem esztétikusat (rögzített készülék esetén), ott a szülőnek kell állni a plusz költséget. Egy biztos, az alap árak minden TB támogatott fogszabályzáson azonosak. Jelenleg a rendelési idő hétfő, szerda du., csütörtök, péntek de., de minden rendelésen meg van határozva, hogy milyen eseteket látnak el, tehát ha csak készülék átadás van egy nap, akkor oda csak azok jönnek… Általában megoldható a délutáni időpont, hogy ne kelljen az iskolából hiányozni a gyermeknek. Várjuk jelentkezésüket egy gyermekorvosi/gyermekfogorvosi beutalóval, a bejelentkezéskor jelezzék, hogy először jönnének.

Ha fogat kellene húzni,akkor feltétlenül a szájsebész rendelését kell-e megvárni ?

Az lenne a kérdésem, ha fogat kellene húzni,akkor feltétlenül a szájsebész rendelését kell-e megvárni, vagy, az az orvos is kihúzza, aki egyébként kezeli rendszeresen a fogaimat ?

Kérdésére a válaszom az, hogy a fogeltávolítás bonyolultsági foka dönti el, hogy a kezelőorvos vállalja-e az foghúzást, vagy a fogak, gyökerek eltávolításában nagy szaktudással rendelkező, tapasztalt szakemberre bízza azt. Javaslom, ezt konzultálják meg a fogorvos kollégámmal, és biztosan pontos választ fog kapni erre a kérdésre.

Ha koronát készít egy fogorvos, akkor abban kell lennie fémnek ?

Egy fontos kérdéssel fordulnék Önhöz. Ha koronát készít egy fogorvos, akkor abban kell lennie fémnek ? Pár hete készíttettem egy miskolci fogorvossal koronát csappal együtt és úgy érzem "átvert". A korona úgy néz ki az ínyhez közel, mintha beleszúrtak volna egy fém csövecskét és beletörték volna. Egyszóval egy fém pont látszik rajta, de nem csak egy pontocska, a foghoz képest elég nagy méretű. Honnan lehet tudni, hogy ez igazi korona-e ? A másik... amikor csinálta a koronát, az első alkalomnál a mellette lévő nagyőrlő fogamba belefúrt és rákente annak a "tömésnek" az anyagát, amit a korona előtt nyomkodott a fogam helyére. 2 nap múlva kellett visszamennem, megkérdeztem az mi, Ő visszakérdezett és annyit mondott, hogy megfúrta a fogamat mert volt rajta valami barna folt és rákent a tömésből és most már biztos nem fog romlani... nem átverés szagú ez a dolog Önnek? Egyáltalán mit lehet csinálni, ha átveri ilyen módon egy fogorvos ? Tudnék még mesélni az esetről, de egyelőre az érdekelne, hogy egy elkészült koronán látszik-e bármi is ami megkülönbözteti egy igazi fogtól ? Ez a fém dolog benne nagyon zavar, bár kívülről nem látszik mert a belső részén van, de attól tartok, hogy amit kaptam, nem ér annyit amennyiért adta az orvos.

Köszönöm levelét, és bizalmát, hogy ismeretlenül is egy ilyen kényes problémával fordult hozzám. Leveléből az látszik, hogy elsősorban az orvosába vetett bizalma rendült meg. Nem lenne szerencsés minősítenem a helyzetet, hiszen nem ismerem pontosan a kezelések történetét. Amit azonban hozzáfűznék:

– én törekszem arra, hogy a páciens megfelelő felvilágosítást kapjon a tervezett kezeléssel kapcsolatban, gyakran a szavakon túl le is rajzolom, hogy milyen pótlást fogok készíteni. A korona a Veres-Dentben eleve “fémkerámia” jelzővel van ellátva, így teljesen egyértelmű, hogy fém van benne. Persze léteznek teljes kerámia koronák is, ezek anyaga sokkal költségesebb, ezért, ha ilyen mellett döntünk közösen a pácienssel, akkor szintén az elején kiderül, hogy nincs benne fém.

-Mielőtt fémet helyezünk a szájba, tájékozódunk, hogy van-e fémallergiára utaló jel, ha igen, először allergiavizsgálatot kérünk, de erről a pácienst a betegtájékoztatóban még az első vizit alkalmával tájékoztatjuk, kikérdezzük.

-A korrekten elkészített fémkerámia korona fém része kilátszódhat, ezt érdemes a pácienssel előre megbeszélni, ugyanis a széli záródása a munkának jobb, ha a lezárás fémből készül, viszont esztétikusabb, ha nem. Ezt mérlegelni kell, van olyan fog, ahol az esztétika a legfontosabb, és a fém rejtve marad.

-a koronához előkészített fog mellett lehet szuvasodás, amit érdemes a korona beragasztása előtt ellátni, hogy ki milyen anyaggal teszi, ez teljesen fogorvos függő, a félreértések elkerülése végett érdemes a pácienst előre tájékoztatni a szuvasodás tényéről. Orál-kamerával ezt lefotózva, vagy a röntgenfelvételen megmutatva igazolható, hogy volt-e ott szuvasodás.

Fogászati Központunkban nagy hangsúlyt fektetünk a páciensek korrekt, el?zetes tájékoztatására. Én javaslom, hogy fáradjon be egy konzultációra, szívesen megtekintem a munkát szájban. Időpontot a 28-589-280-as számon, vagy e-mailben kérhet. Ha az eset nem sürgős, én januárban tudom megnézni, kollégáimhoz találnak közelebbi időpontot is. Ha nem sürgős, szeretném én megnézni, ugyanis kollégáim nem ismerik ezt a levelezést, nem szeretném, ha Ön kerülne kellemetlen helyzetbe a kételyei miatt.

Mennyibe kerülne Önöknél bölcsességfog eltávolítás, van e lehetőség azonnali ideiglenes fogpótlásra is ?

Én egy 25 éves kismama vagyok és mivel még 14 hónapos korban is szopizik a gyermekem észrevettem, hogy ez sajnos több fogam rovására megy. (szuvasodás,húzások,és érzékeny fogak) az eredmény.

Kérdéseim:
– mennyibe kerülne Önöknél bölcsességfog eltávolítás, és valószínűleg fogpótlásra is szükségem lenne. És ha esetleges foghúzásról van szó van e lehetőség azonnali ideiglenes fogpótlásra is ? Mert mivel még csak 25 éves vagyok és pont az első fogaim “betegek” nagyon zavaró lenne fogak nélkül távoznom, mind esztétikailag és mind lelkileg. 

Gyakorló anyaként és fogorvosként állítom, hogy a szoptatás ténye semmi veszélyt nem jelent fogaira, ezért nyugodtan szoptassa gyermekét. Ilyenkor a probléma a következő lehet: többszöri étkezés, sok folyadékbevitel, melyeket nem követ rendszeres fogmosás, illetve sokszor elmaradt ellenőrzések (a baba miatt az édesanya háttérbe szorul) miatt tűnhet úgy, hogy egyszerre romlik el az összes fog. Semmilyen klinikai vizsgálat nem támasztja alá, hogy a gyermek ásványi anyagokat, vagy kálciumot vonna el a szoptatás során a mamától. Azonban a fent említett életforma változás már vezethet fogszuvasodáshoz. A tanácsom a következő: jöjjön el egy konzultációra, mely során készül Önről egy panoráma röntgenfelvétel (ha nem vár ismét babát), és egy személyre szabott kezelési terv. A felvétel ára 4.000 Ft, a kezelési terv ingyenes. Természetesen ideiglenes pótlást minden esetben készítünk, fog nélkül nem kell távoznia ! Időpontot egyeztethet velünk e-mailen, vagy telefonon keresztül is.

Önöknél milyen fogszabályozásra van lehetőség és ennek mi az anyagi vonzata.

Érdeklődni szeretnék, hogy Önöknél milyen fogszabályozásra van lehetőség és ennek mi az anyagi vonzata. Szeretném arra kérni, hogy küldje meg nekem a körülbelüli várható költségeket, amiből ki lehet indulni. A probléma alapvetően a bal felső 3 (szemfog) feljebb nőtt ki, valamint alsó fogak rendezetlenek. Alapvetően a fém rögzített fogszabályozó készülék megfelel, de érdekel az esztétikus készülékek ára is.

Sajnálom, de nem fogok tudni tájékoztató árat sem adni, ugyanis nagyon eltérő kezelések vannak, és árban is óriásiak a különbségek. Nem tudom látatlanban, hogy Ön hány éves ? Ugyanis 18 éves korig téríti az OEP a készülék árának jelentős részét. Ha betölti a 18 évet kezelés közben, akkor a konzultációkért fizetnie kell, addig nem. Kell-e alul és felül is készülék ? Van-e harapási probléma ? Ezek mind-mind befolyásoló tényezők. Kérem, jöjjön el egy konzultációra, ahol mindezt elmondják, megvizsgálják, röntgent készítenek, és kap egy személyre szabott kezelési tervet.

Mennyibe kerül az ózonterápiás kezelés, már tömött rágófog esetén is alkalmazható-e ?

Kb. 2 évvel ezelőtt alsó rágófog tömést (betétes) készítettek, amiből most kitört egy darab. Nem szeretnék visszamenni a fogászatra (Budapest, Örs vezér tér), mert van fogíny visszahúzódási problémám is. Érdeklődöm, mennyibe kerül az ózonterápiás kezelés, ilyen, már tömött rágófog esetén is alkalmazható-e, illetve szintén van egy alsó hátsó rágófogam, amiből egy darabka fogszínű tömés kiesett. Kérem, legyenek kedvesek nekem árajánlatot adni az ózonnal történő kezelésre, mert őszintén szólva én még nem is hallottam erről.

Az ózonkezelés egy fertőtlenítő eljárás, mellyel kiegészítjük a kezelést, például töméskészítés előtt ezzel az eljárással elpusztítjuk az üregben esetlegesen bennmaradt kórokozókat, ennek költsége 7.000 Ft. Ezzel azonban nem tudjuk kiváltani a tömést, vagy kezelni a letört betétdarabot. Viszont mély üreg esetén alkalmazásával elkerülhető egy későbbi gyökérkezelés. Jöjjön el nyugodtan egy konzultációra, ennek költsége 4.200 Ft, és további kérdéseket tehet fel ezzel a kezeléssel kapcsolatban.

A kisfiam 6-osa kijött és az íny amit feltolt az csak lefeg és nagyon zavarja. Kell e valamit csinálni vele vagy a probléma magától megoldódik ?

A kisfiam 6-osa kijött és az íny amit feltolt az csak lefeg és nagyon zavarja. Kell e valamit csinálni vele vagy a probléma magától megoldódik ? Vasárnap megyünk nyaralni és ha kell én megmutatnám orvosnak. Ön szerint mit tegyek ?

Lehet, hogy levelem megkésett már, de ne aggódjon, ez a fogáttöréssel járó természetes folyamat, az íny vissza fog húzódni. Minél többet rág vele a gyermek, annál hamarabb.
Jó pihenést kívánok!

Több fogam letört, vagyis már csak a csonk van benne az inyemben. 4 hónappal ezelőtt agyi infarktust kaptam, ez a betegség akadályozza-e azt, hogy megcsináltassam a fogaimat, kb. mennyibe kerülne, közgyógyigazolványom van.

Én 42 éves vagyok több fogam letört, vagyis már csak a csonk van benne az inyemben. 4 hónappal ezelőtt agyi infarktust kaptam, szeretném megkérdezni,hogy ez a betegség akadályozza-e azt, hogy megcsináltassam a fogaimat. Kb.a felső fogsoromban 4 fognak a csonkja van meg, ha lehetséges, akkor kb. mennyibe kerülne, közgyógyigazolványom van.

Pontos kezelési tervet csak röntgen és szájvizsgálat alapján adhatok, de tájékoztatásképpen a következőt írhatom: betegségéből adódóan nyilván több gyógyszert is kap, ezek ismeretében mondható meg, folytatható-e kezelés, például egyes vérhígító készítmények mellett bizonyos vérzéssel járó beavatkozások csak a kezelőorvossal történő egyeztetés alapján végezhetők el. Nem tudom, hogy fogai megmenthetők-e, vagy gyökérkezeltek-e. Ideális esetben csak úgynevezett csap kerül a csonkokba, arra pedig korona. Javaslom, jöjjön el egy röntgenfelvétel+konzultáció időpontra, ami 4.000 Ft, és konkrét kezelési tervet tudunk adni. Sajnos, mivel magánrendelő vagyunk, a közgyógy igazolványra nem áll módunkban támogatást adni.
Mielőbbi jobbulást kívánok!

Az egyik fogam begyulladt, többszörös gyökérkezelésen vagyok túl, ám az ínyem még így is kifakadt, újra és újra gennyesedik a kérdéses fognál. A fogorvosom lézeres kezelést javasolt, ám neki nincsen ilyen felszerelése, önök tudják-e kezelni a fogamat, s ha igen, mennyiért (tartalmazza-e a TB), s hogyan?

Lenne egy kérdésem. Őrbottyánban lakom, az itteni fogorvosnál voltam többször is. Az egyik fogam begyulladt, többszörös gyökérkezelésen vagyok túl, ám az ínyem még így is kifakadt, újra és újra gennyesedik a kérdéses fognál. A fogorvosom lézeres kezelést javasolt, ám neki nincsen ilyen felszerelése. Röntgenfelvétel a fogamról már van. Az lenne a kérdésem, hogy önök tudják-e kezelni a fogamat, s ha igen, mennyiért (tartalmazza-e a TB), s hogyan ?

Valószínűleg a fog mellett egy sipolyjárat van, az gennyedzik, ezt leggyakrabban a gyökérkezelést kiegészítő szájsebészeti kisműtéttel lehet megszüntetni. A diagnózis felállításához azonban látni kell a röntgenfelvételt, hogy milyen a gyökértömés, vagy felmerülhet, hogy a fog gyökere elrepedt, esetleg van még egy extra, számfeletti csatorna, ami nem lett kezelve. Tehát szóba jöhet egy újabb gyökérkezelés, egy kisműtét, vagy sajnálatosan foghúzás is. Az árak attól függenek, hogy hány gyökerű a fog, a TB kezeléseinket nem támogatja, mi magánrendelő vagyunk. Én a lézerkezelést nem javasolnám, azzal ugyanis a váladékozás okát nem lehet megszüntetni, esetleg a tünetek egy időre enyhülnek tőle.
Szívesen látjuk egy konzultációra, ahol egy vizsgálat után eldől, hogy mi okozza a folyamatos panaszokat, és utána árajánlatot kaphat a kezelésre.

Kislányomnak a felső két első foga és az alsó jobb 1-es mozogni kezdett, mi lehet az oka, illetve mit tegyek ?

Kérdésem a következő lenne: 4 és fél éves kislányomnak a felső két első foga és az alsó jobb 1-es mozogni kezdett. Úgy gondolom ez korai még. Rendszeresen mos fogat, gyermekfogkrémmel, ápolt fogai vannak, nincs szuvas foga, de sajnos még cumizik. Kérem segítsen mi lehet az oka, illetve mit tegyek ?

Előfordul korai fogváltás, főleg akkor, ha a gyermek tejfogai is nagyon hamar, 3-4 hónapos korban bújtak ki. Ezzel nincs semmi gond, bár érdemes szakembernek megmutatni. A cumiról le kell szoktatni, ugyanis a maradó fogakat nem lenne szerencsés, ha nyitott harapásba tolná. A cumi az állcsont fejlődését is negatívan befolyásolja, és nagyon hosszas fogszabályzó kezeléssel lehet helyreállítani a kialakult problémát. A leszoktatáshoz sok türelmet és kitartást kívánok.

Az összes fog fogkőeltávolítása mennyibe kerül és jár-e fájdalommal a kezelés ?

Érdeklődni szeretnék -mivel nem láttam az árlista rovatban-, hogy az összes fog fogkőeltávolítása mennyibe kerül és jár-e fájdalommal a kezelés. Köszönöm előre is a választ.

A fogkőeltávolítás, fogkőlevétel jelenleg 11.400 Ft, és érzékeny lehet a fognyak. Ha nagyon fájna, akkor adunk érzéstelenítőt is. Általában a legtöbb páciens érzéstelenítés nélkül kéri, hiszen annyira nem fájdalmas. Ha a fognyakak nem érzékenyek, akkor pedig semmitől nem kell félnie.

1 fog pótlására lenne szükség inplantátum beültetéssel, az milyen ár körül mozog Önöknél ?

Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy amennyiben 1 fog pótlására lenne szükség inplantátum beültetéssel, az milyen ár körül mozog Önöknél ?

Többféle implantátummal dolgozik szájsebészünk, érdemes egy konzultációra eljönni, és egy panoráma röntgent készíteni. A röntgen ára 4.000 Ft, egy árajánlat kérése ingyenes. Az implantátum ára áll a beültetett gyökérből, amire később kerül egy köztes csonk, illetve a korona. Utóbbiból is létezik több típus aszerint, hogy fém vázzal kérjük, vagy esztétikailag kedvezőbb, ha fémmentes. Jöjjön el, és megbeszélik, hogy Önnek melyik megoldás lenne megfelelő, és arra kapni fog egy ajánlatot.

Az állapotfelmérés illetve ajánlatkérés ingyenes -e ?

Érdeklődni szeretnék, hogy önöknél az állapotfelmérés illetve ajánlatkérés ingyenes -e ?

Kezelési tervet egy panoráma rtg. felvétel ismeretében tudunk adni, melynek költsége 4.000 Ft. Ha egyszerű az Ön esete, és nem igényel hosszabb időt a kezelési terv összeállítása, akkor összesen ennyit kell fizetnie. Ha további konzultációra kerülne sor, akkor félóránként 4.200 Ft kerül még felszámolásra.