ICON - Új technika!

Új technika!

A fehér foltok a fogzománcon eltüntethetők fájdalommentesen fúrás és foganyag veszteség nélkül! 

Merjen újra bátran mosolyogni!

Fehér foltok a zománcon? 

A zománc felszínén kialakult látványos kis fehér foltokat(white spots) több tényező is okozhatja:

-A zománc fejlődése során kialakult veleszületett hatások
– Sérülés vagy baleset során kialakult zománckárosodás
-A fogszabályzó készülék levételét követően találkozhatunk ezekkel az elváltozásokkal

Mi is ez pontosan?

Tulajdonképpen a fogszuvasodás kezdeti, legelső fázisáról beszélünk, ahol a zománc belső kristályszerkezete szenvedi el a károsodást. A kristályok kollabálnak/ összeesnek, ennek következtében, másképpen törik meg a rájuk eső fényt, és ez fehér foltként jelenik meg az emberi szem számára. A kristályok meggyengült szerkezete miatt a fogzománc is sokkal törékenyebbé és kevésbé ellenállóbbá válik. Ha a folyamat tovább halad, idővel kavitás/ üregképződés indul meg, amelyet már csak úgynevezett invazív módszerekkel lehet helyreállítani. (pl. fúrás, csiszolás, amelyekkel tömést, koronát esetleg héjat készíthetünk)

Milyen megoldás létezik esetleges fájdalom, fúrás és foganyag veszteség nélkül a fehér foltok eltüntetésére?

Fogászati Központunkban egy új eljárást használunk fel, hogy ezeket a szembetűnő kis foltokat maradéktalanul eltüntessük.
A kezelés a minimálinvazív kategóriába tartozik. Ez az úgynevezett ICON rezin infiltrációs technika.
Az eljárás során kondicionáljuk a fog érintett felületét, tulajdonképpen utat nyitunk a felhasználandó anyag számára a kollabált kristályok felé. Az ICON néven ismert műgyanta alapú anyag beszivárog a zománc feltárt réseibe, helyreállítva a kristályszerkezet fénytörését. Így a fehér foltok nagyrészt újra fogszínűvé válnak. A kémiai anyagok felhasználása miatt a beavatkozást természetesen gondosan előkészített ínyvédelem mellett végezzük el.

Előnyök:
– Igen gyors és látványos, egy üléses kezelésről van szó
– Fúrás, foganyag veszteség nélkül dolgozik, így az egészséges foganyag megtartható
– Fájdalommentes
– Megakadályozza a fogszuvasodás terjedését, így újra ellenállóbbá teszi a fogat

Jöjjön el rendelőnkbe, hogy utána bátran használja legnagyobb kincsét, a mosolyát.

Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat, a tökéletes fogsorért

Esztétikai fogászat eredménye : egészséges, szép fogsor !

Fogászati Központunkban kizárólag esztétikus, vagyis fogszínű, a természetes fogakat mindenben utánozó töméseket és fogpótlásokat készítünk. Ilyenek a szuvasodások ellátására fogszínű tömések, illetve a fogtechnikus átal készített inlay-k (betétek). A koronák és hídak készítésénél különösen ügyelünk a íny védelmére, ezért úgynevezett vállas előkészítést alkalmazunk. A hídak és koronák fémre égetett pocelánból, illetve fémmentes porcelánból készülnek. Ez utóbbi utánozza legtökéletesseben a természetes fogak szépségét. A meglévő fogak védelmére azok lecsiszolása helyett ajánljuk az implantátumot (fogbeültetést), melyre szintén esztétikus koronát teszünk. Szükség esetén a kivehető fogpótlások is rejtett kapcsokkal készülnek.

Ózonkezelés

Ózon kezelés

Az ózonterápia az eddigiektől eltérő, új eljárás a fogszuvasodás gyógyítására. Fogászati központunkban elérhető ez az új kezelési módszer, mely teljességgel kíméletes a páciensek számára. Az ózonterápia tökéletesen fájdalommentes, a kezelési idő mindössze néhány perc. Ez gyermekeknél különösen fontos.

Az ózonterápia lényege, hogy egy speciális készülékkel ózon gázt állítunk elő, ami a baktériumok, vírusok, gombák 99,9%-át képes néhány másodperc alatt elpusztítani.

A fogszuvasodást a szájban állandóan jelen lévő baktériumok okozzák . Ezek a savak a fog kemény szöveteiből kioldják az ásványi sókat, így az felpuhul és egy üreg képződik. Ezzel szemben a nyál ásványi anyagokat tartalmaz ami pótolni tudja bizonyos fokig a kioldódottakat. Tehát a folyamat visszafordítható amennyiben a káros savakat előállító baktériumokat elpusztítjuk.
Felszínes szuvasodás (zománc felmaródás) esetén az ózon kezelés után a fogat egy ásványi sókban gazdag anyaggal ecseteljük, így biztosítjuk a megfelelő ásványi anyag utánpótlást a szövetek megkeményedéséhez.

Üregképződéssel járó szuvasodások esetén

 

 az előzetesen kitisztított fogat ózon kezelés után gyógyhatású ideiglenes töméssel zárjuk. Bizonyosidő után ellenőrizzük az elért eredményt (az ideiglenes tömést eltávolítjuk) és a fog hiányzó részét végleges
töméssel pótoljuk.

Ózonkezelés, ózonterápia fogászati felhasználási területei:

 • kezdődő fogszuvasodás
 • üregképződéssel járó fogszuvasodás
 • frissen előtört fogak barázdáinak fertőtlenítése barázdazárás előtt
 • gyökérkezeléskor a gyökércsatornák fertőtlenítése
 • koronák, betétek beragasztása előtt, illetve töméskészítéskor a fog sterilizálása
 • aphta, herpes, gomba okozta fertőzések esetén a gyógyulási idő csökkentése

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat, játszótér

Barátságos gyermekváró és játszótér.

Barátságos gyermekváró és gyermekrendelő várja a kicsiket, amely jó idő esetén kitárul, és a játszótérrel bővül. A feszültség oldására, a várakozás perceinek megkönnyítésére mesefilmek, játékok, mászóka és hinta szórakoztatja a hozzánk érkezőket. Gyermekfogászati magánpraxisunkban, mely sok éves tapasztalattal rendelkezik, nagy figyelmet fordítunk a preventív (megelőző) fogászati kezelésekre, tanácsadásra.

A tejfogak betegségeit éppúgy kezelni kell, mint a maradó fogakat, hiszen a gyermekek számára különösen fontos a rágás, ami előfeltétele az állcsontok helyes fejlődésének. Barázdazárást végzünk annak érdekében, hogy a kibújt maradó fogak később ne szuvasodjanak el. Fogászati Központunkban fájdalommentes ózon kezelést is alkalmazunk a gyermekek szuvas fogainak ellátására.

Szülői kódex

Fogszabályozás

Fogszabályozás

Privát és NEAK által támogatott fogszabályozás.

A fogszabályozás -a közhiedelemmel ellentétben- nem csupán esztétikai probléma, nem csak a szabálytalanul vagy rendezetlenül növő fogak szabályozását szolgálja. Legalább ilyen fontos az is, hogy a gyermekkori rendellenességek időben történő kezelése a tökéletes rágás elérését, a helyes hangképzést elősegítse, illetve, az állkapocsizületi diszfunkciók ne alakulhassanak ki. Különösen fontos a fogszabályozási szűrővizsgálat, hogy a kezelés szempontjából a legoptimálisabb időpontban történjen a fogszabályozás. Vannak olyan rendellenességek, amiket már négy éves korban kezelni kell. Fogazati rendellenességek kezelését és állcsontorthopédiai kezeléseket is végzünk. Fogszabályozó készülékeink: kivehető készülékek, beragasztott készülékek, melyek lehetnek rejtettek is. Fogászati központunkban NEAK által támogatott és privát fogszabályozási rendelés egyaránt folyik.

Felnőtt fogszabályozás

 • Multiband beragasztott fogszabályozó készülék
 • Kivehető fogszabályozó készülék
 • Láthatatlan fogszabályozó

Gyerek fogszabályozás

 • Kivehető fogszabályozó készülék
 • Beragasztott fogszabályozó készülék
 • Beragasztott Multiband fogszabályozó készülék

Fogszabályozás menete:

 • Első konzultáció:
  • Tájékoztatást adunk a fogszabályozás lehetőségekről, fogszabályozás menetéről.
 • Röntgen + lenyomat:
  • Digitális panoráma-és teleröntgen felvétel,  digitális vagy hagyományos lenyomatvétel és fotó készül.
 • Kezelési terv megbeszélése:
  • Fogszabályozó szakorvos által felállított kezelési terv megbeszélése. Bővebb tájékoztatás a kezelés menetéről és várható időtartamáról.
 • Fogszabályozó készülék átadás vagy ragasztás:
  • Átadáskor részletes tájékoztatást adunk a viselésről, tisztításról.
 • Rendszeres ellenőrzés:
  • 1,5-2-3 havonta rendszeres ellenőrzés szükséges, ilyenkor állítja az orvos a fogszabályozót.
 • Fogszabályozó eltávolítás, retenció fázis elkezdése.

 

Fogászati röntgen labor

Fogászati röntgenlabor

Helyben rendelkezünk digitális panorámaröntgennel

A legkorszerűbb, alacsony sugárzású digitális technológiát az Ön érdekében alkalmazzuk. A fogászatban használt röntgenfelvételek bármelyikét helyben, rövid idő alatt el tudjuk készíteni, hogy Önnek ne kelljen emiatt utaznia és várakoznia.

Teljes körű fogászati röntgenfelvételeink:

 1. Spiráltomográf -a pontos diagnosztika szolgálatában
 2. Digitális röntgenfélvételeink on-line, várakozás nélkül
 3. Panorámaröntgen és teleröntgen is rendelkezésre állnak
 4. A különféle speciális fogászati röntgenfelvételek

  A digitális felvételek archiválása lehetővé teszi fogászati kezeléseink hatékonyságának dokumentálását -ellenőrzését, e-mailben vagy adathordozón az Ön rendelkezésére bocsátjuk bármikor. Ehhez igény szerint fogászati orálkamera felvételeink, a fogsor fényképei ugyancsak hozzátartoznak.

Szájsebészet, implantológia

 • fog és foggyökerek eltávolítása

  Szájsebészet, implantológia

  Szájsebészeti műtétek is helyben elvégezhetők.

 • Implantológia vagyis a hiányzó fogak helyére fém foggyökerek beültetése
 • állcsontokban zajló gyulladásos folyamatok sebészeti megoldása
 • nyálkahártya és ínykorrekciók

Szájsebészeti szakellátásunk lehetővé teszi, hogy az egyes fogászati kezeléseket annak elejétől a végéig kezünkben tartsuk, megkímélvén Önöket több fogászati rendelő látogatásától, ezzel együtt a sok utazástól. Ez a teljes körű fogászati ellátás feltétele annak, hogy kialakuljon az a csapatmunka, melynek központjában a minőség, a kényelem és esztétika áll -az Ön elégedett mosolyáért.

Szájhigiénés kezelések

Szájhigiénés kezelések, fogbetegségek megelőzése.

Szájhigiénés kezelések célja a fogbetegségek megelőzése.

Szakképzett klinikai fogászati higiénikus, illetve fogorvos áll rendelkezésére, hogy személyre szabottan, meghatározott időközönként (ajánlott félévente) professzionális szájtisztítást, fogkőeltávolítást végezzen. Ezzel megelőzhető a fogínysorvadás, a fogággyulladás, illetve az elkezdődött fogkárosodás folyamata megállítható. Ha igényli, re-call (azaz visszahívási) rendszerünkbe bekerül, így a soron következő fogászati kezelés időpontjáról előre értesítjük. Bizonyított összefüggés van a fogággyulladás és az egész szervezetet érintő betegségek között! Ilyenek többek között a szívinfarktus, a szélütés (stroke), de akár a koraszülés is. Ha csak fogászati kérdése vagy fogorvosi tanácsadásra van szüksége, kérjük, keresse bizalommal fogorvosainkat!